Universitat Rovira i Virgili

PREMIS RODRIGO MIRALLES

Un dels reptes de les universitats és facilitar l'accés a la recerca dels graduats i la transferència de coneixement a la societat. Aquest premi vol mantenir, precisament l'esperit motivador del Dr. Miralles per fomentar la recerca. Des de les aules, ell animava professors i estudiants a preguntar-se el perquè de les coses, a divulgar les troballes científiques i a implicar-se en recerca de qualitat.

El model de les publicacions periòdiques està canviant cap a un model obert: per als investigadors emergents, el principal obstacle per publicar és el cost econòmic de la publicació en una revista oberta o la revisió gramatical i ortogràfica en idiomes que habitualment són, per a nosaltres, terceres llengües. Molts estudiants i exalumnes no poden assumir aquest cost econòmic, independentment de la seva capacitat intel·lectual o vocació per l'aprenentatge.

Aquest premi vol contribuir a eliminar aquests obstacles i a facilitar la incorporació a la recerca de tots els estudiants de Fisioteràpia o exalumnes que ho desitgin i reuneixin els requisits necessaris, perquè puguin iniciar la seva carrera professional en aquest camp. En especial, proposem estimular aquells joves de les universitats catalanes que hagin realitzat un treball de fi de grau excel·lent a publicar els resultats en publicacions periòdiques de qualitat.

Perquè les persones més ben preparades i motivades puguin accedir a la recerca.

Convocatòria 2024


Premi Dr. Rodrigo Miralles de Recerca en Fisioteràpia i Biomecànica 2023

S’atorga el Premi Dr. Rodrigo Miralles de Recerca en Fisioteràpia i Biomecànica 2023 al treball:

        

També s’atorga un accèssit al treball:

        

Enhorabona pels guardons i desitgem que segueixin amb entusiasme el seu treball de fisioterapeutes.


Premi Dr. Rodrigo Miralles de Recerca en Fisioteràpia 2022

S´ha concedit el PREMI Dr. Rodrigo Miralles de RECERCA en FISIOTERÀPIA, 2022. El treball premiat és:

ACTIVATION OF THE GLUTEAL MUSCULATURE TO IMPROVE ANKLE STABILITY: 2 A QUASI-EXPERIMENTAL STUDY.

Autores: Laura Gil Povill, Ariadna Poblet Masqué, Nagore Zubizarreta Flores i Mar Ferrando Donet.

Donem l´enhorabona a les premiades i desitgem que segueixin amb entusiasme el seu treball de fisioterapeutes.


Premi Dr. Rodrigo Miralles de Recerca en Fisioteràpia 2021

Reunit el jurat del PREMI RODRIGO MIRALLES DE RECERCA EN FISOTERÀPIA  EL DIA 18 DE NOVEMBRE DE 2021 i desprès de valorar els treballs presentats es decideix per unanimitat declarar el Premi Dr. Miralles de Recerca en Fisioteràpia 2021 DESERT, ja que cap dels treballs presentats s'adiu a les bases del premi.

ACTA DE LA REUNIÓ 2021


Premi Dr. Rodrigo Miralles de Recerca en Fisioteràpia 2020

S´ha concedit el PREMI Dr. Rodrigo Miralles de RECERCA en FISIOTERÀPIA, 2020. És el cinquè any que es concedeix aquest premi de recerca.

El treball premiat és:

ESTUDI DE LA CORRELACIÓ ENTRE LES LESIONS DE L'APARELL FLEXOR DE LA MÀ I UN DESEQUILIBRI DE LA MUSCULATURA DELS DITS DE LA MÀ EN ESCALADORS/ES AMATEURS

Autores: Gemma Argilaga Clavé i Marta Clares Fons que van finalitzar els estudis de Fisioteràpia el curs 2019-2020

S´ha valorat la relació de l'estudi amb la biomecànica clínica, l'anàlisi dels factors de risc i de prevenció, la introducció de un nou model de dinamòmetre i que obre noves línies de investigació.

Donem l´enhorabona a les premiades i desitgem que segueixin amb entusiasme el seu treball de fisioterapeutes.

Fotografia: Lliurament a Marta Clares; Gemma Argilaga; les premiades amb Dra.Rull, representant a la família Miralles i la Dra. Salvat, responsable de l’ensenyament de Fisioteràpia. Campus Bellisens.

PROGRAMES DOCENTS DE LA FACULTAT